Voor chauffeurs

Wij hebben een gedreven team van professionele chauffeurs en verwelkomen ook graag gedreven nieuwe taxichauffeurs. Interesse om ons team te vervoegen? Contacteer ons gerust!

Bij Braintax vinden we het zeer belangrijk om professioneel en hoffelijk om te gaan met alle gasten die je ophaalt. Hier geven we alvast enkele tips om voor een positieve ervaring voor de gasten te zorgen die we van onze chauffeurs verwachten.

 • Wees punctueel: Zorg ervoor dat je op tijd aankomt bij het hotel om de gasten op te halen. Gasten waarderen het sterk wanneer de taxi op het afgesproken tijdstip klaarstaat.
 • Identificeer jezelf: Zorg ervoor dat je duidelijk zichtbaar bent als taxi chauffeur. Draag nette kledij, bij voorkeur een wit overhemd. Dit geeft steeds een goede indruk.
 • Wees beleefd en professioneel: Begroet de gasten vriendelijk en met respect. Stel jezelf voor en laat merken dat je er bent om hen te helpen. Wees geduldig en behulpzaam bij het in- en uitladen van de bagage.
 • Houd de taxi schoon en comfortabel: Zorg ervoor dat de binnenkant van je taxi netjes en schoon is. Zorg ook voor een aangename temperatuur en muziek in de auto, tenzij de gasten anders aangeven.
 • Wees een veilige chauffeur: Rijd altijd veilig en volg de verkeersregels. Zorg ervoor dat de gasten zich veilig en comfortabel voelen tijdens de rit.
 • Vermijd roekeloos rijgedrag, zoals te hard rijden of abrupt remmen.
 • Geef informatie en assistentie: Als de gasten dat op prijs stellen, kun je ze informatie geven over bijvoorbeeld de omgeving, bezienswaardigheden of lokale evenementen. Als ze vragen hebben, beantwoord deze dan zo goed mogelijk of verwijs ze naar relevante bronnen.
 • Respecteer de privacy van de gasten: Houd gesprekken met gasten beleefd en respecteer hun behoefte aan privacy. Sommige gasten willen misschien een praatje maken, terwijl anderen de voorkeur geven aan stilte of werken tijdens de rit.
 • Respecteer hun wensen en wees niet opdringerig.
 • Accepteer verschillende betaalmethoden: Zorg ervoor dat je verschillende betaalmethoden accepteert, zoals contant geld, creditcards, Tikkie of andere mobiele betalingen. Check onze tarievenpagina voor een overzichtje van betaalmethoden.
 • Overhandig altijd een factuur. Dit is steeds belangrijk voor alle klanten die een verplaatsing maken in het kader van hun werk of onderneming. Zij moeten immers hun reiskosten achteraf kunnen declareren.
 • Zorg voor een duidelijk en transparant prijsbeleid, zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten.
 • Help bij het uitladen van de bagage: Bied aan om de bagage van de gasten uit te laden en assisteer hen bij het naar binnen brengen ervan, indien nodig. Dit kleine gebaar toont je bereidheid om te helpen en wordt vaak gewaardeerd.
 • Bedank de gasten: Nadat de gasten veilig zijn afgezet op hun bestemming, bedank je hen voor hun vertrouwen en wenst ze een prettig verblijf toe. Laat hen weten dat je beschikbaar bent als ze in de toekomst een taxi nodig hebben.


Door deze richtlijnen te volgen, kun je als taxichauffeur een positieve indruk achterlaten bij de gasten die je ophaalt, alsook bij hotels en bedrijven die je bedient en zo kan je een goede reputatie opbouwen.


Interesse om aan te sluiten als chauffeur?

Wij zoeken steeds naar gemotiveerde taxichauffeurs op zelfstandige basis. Contacteer ons gerust indien je interesse hebt om ons team te vervoegen.


Welke klanten bieden wij jou?

Bij Braintax hebben we een breed netwerk van vaste klanten, waaronder heel wat bedrijven en hotels in regio Eindhoven. We zetten als bedrijf niet alleen in op shoppers, luchthavenvervoer of andere ritten voor particuliere klanten die een taxi in Eindhoven zoeken, maar vooral ook op zakelijk vervoer.

Hoe werken wij?

We stellen ons flexibel op en contacteren onze pool met chauffeurs snel wanneer er ritten worden aangevraagd waar we nog iemand voor nodig hebben.


Meer weten of solliciteren?

Neem gerust even contact met ons op indien je interesse hebt om als chauffeur aan de slag te gaan en aarzel niet om informatie in te winnen. Wil je solliciteren? Stel jezelf dan even kort voor, licht je motivatie en ervaring toe en wij contacteren je snel terug! Contacteer ons hier.

Scroll to Top

Exclusive Offer:

€35 from Eindhoven Central Station to Eindhoven Airport

Use code:

CALL US NOW