Veelgestelde vragen

Bekijk hier antwoorden op enkele meest gestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Algemene veelgestelde vragen

Dat kan zeker.


Ben je bij een Braintax ingestapt op een standplaats of op straat?


Ook dan zijn pinbetalingen mogelijk. Al onze chauffeurs accepteren zowel pin- als creditcardbetalingen

Wil je online een taxi reserveren? Wij vragen je dan om het ophaaladres, het bestemmingsadres, de datum en het tijdstip waarop je de taxi nodig hebt, het aantal personen dat vervoert moet worden en het telefoonnummer waarop wij de passagiers kunnen bereiken in te voeren.

Bestel je online een taxi bij Braintax, dan kunt u kiezen om niet op de meter maar tegen een vaste prijs te reizen. Fixed price, no surprise, dus geen verrassingen over de prijs maar altijd duidelijkheid vooraf. Het tarief hangt af van het aantal kilometers dat je reist. Lees daar meer over op de pagina tarieven.

Absoluut. Onze chauffeurs helpen je graag, zonder extra kosten.

Voor zowel personenauto’s als busjes geldt hetzelfde tarief wanneer je met maximaal 4 personen reist. Reis je met 5 tot 8 personen, dan gaat het bustarief in. Lees meer op de pagina tarieven.

Het bustarief geldt alleen als je reist met 5 tot 8 personen. Meer informatie vind je op de pagina tarieven.

Jazeker! Onze chauffeurs weigeren geen korte ritten. Bovendien krijg je altijd een vaste prijs vooraf.

Bestel je liever telefonisch? Geef dan je telefoonnummer, het ophaaladres, het bestemmingsadres, de datum en het tijdstip waarop de taxi nodig is en het aantal personen dat vervoert moet worden door. Lees voor meer info pagina “Direct boeken”.

Ja, van alle chauffeurs wordt verwacht voldoende wisselgeld bij zich te hebben.

Ja, dat kan. Wil je op rekening rijden? Neem dan contact met ons op.

Ja, dat kan, als er minimaal één volwassene meereist.

Een kind mag vanaf 9 jaar zelfstandig met een taxi reizen. Vermeld bij de bestelling wel de eindbestemming en de naam van de persoon die het kind bij aankomst opvangt. Laat ook de telefoonnummers achter bij de betrokken personen.

Nee, onze taxi’s hebben geen kinderzitjes. Taxi’s hebben hier een ontheffing voor, vastgesteld bij wet. Vind je het toch prettiger als je kind in een kinderzitje vervoert wordt? Neem dan zelf een zitje mee, de chauffeur plaatst deze graag voor je.

Wij plaatsen alle in de taxi gevonden voorwerpen op veilig op een locatie. Neem contact op via telefoon, whatsapp of e-mail en wij zullen u helpen.

Mocht je een klacht hebben, dan kun je het beste het klachtenformulier invullen. Lukt dat niet, stuur dan een e-mail.

In een personenauto mogen maximaal 4 passagiers meerijden. Voor busjes geldt, afhankelijk van het type bus en de stoel-indeling, een maximum van 8 personen.

Helaas kunnen wij geen reserveringen voor een rolstoeltaxi aannemen.

Meestal niet, tenzij je fiets al in een doos verpakt is. Dan kan hij mee in een taxibusje. In overleg kunnen wij als uitzondering een deken in een taxibusje meenemen mocht dat lukken.

Meestal wel, maar niet altijd. Geef altijd door bij een bestelling dat je een huisdier mee wil nemen en wij bekijken de mogelijkheden.

Ja, dat kan. Geef je wensen door bij de reservering of vraag het aan de centralist.

Vaak gestelde vragen over onze taxidienst en luchthavenvervoer in Eindhoven

Wij bieden zowel luchthavenvervoer als taxiritten binnen Eindhoven en omliggende gebieden, zakelijk vervoer en groepsvervoer aan. Heb je een taxi nodig in regio Eindhoven voor welke reden dan ook? Wij kunnen je snel verder helpen. Onze ervaren chauffeurs staan klaar om je op te halen.

Heb je meteen een taxi nodig? Je kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op +31 (0)40 781 00 00. Ook contact opnemen via Whatsapp is mogelijk. Voor reservaties voor luchthavenvervoer, zakelijke ritten, groepsritten of VIP taxi of andere ritten die je wat langer vooraf wil reserveren, kan je ook gerust een mailtje sturen via onze website. Neem hier meteen contact met ons op.

Wij accepteren contante betalingen, pinbetalingen en creditcardbetalingen voor onze taxidiensten. Op onze boekingspagina vind je een overzicht van de geaccepteerde betaalmethodes. Voor bedrijven en ondernemers die op regelmatige basis zakelijke ritten aanvragen bieden we ook de optie aan om te rijden op rekening. Contacteer ons gerust voor meer informatie hierover.

Ja, wij bieden 24/7 taxidiensten aan, inclusief luchthavenvervoer, in heel regio Eindhoven.

Wij hanteren vaste tarieven bestaande uit een basistarief en een kilometerbedrag voor ritten vanuit regio Eindhoven naar verschillende luchthavens. Je kunt de tarieven voor luchthavenvervoer op onze website raadplegen.

Let op: wij actualiseren de tarieven op onze website regelmatig, maar kunnen niet op elk moment garanderen dat deze volledig juist staan. Voor de zekerheid vraag je voor je reservatie nog even na of je betreffende tarief nog helemaal goed staat is om verrassingen te vermijden.

Ja, al onze chauffeurs zijn ervaren, betrouwbaar en professioneel. Ze beschikken over de nodige rijvaardigheden en bijhorende erkenningen en ze dragen klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel.

Ja, wij bieden ook taxidiensten voor groepsvervoer aan. We hebben voertuigen beschikbaar die geschikt zijn voor groepen van verschillende groottes. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Om beschikbaarheid voor uw luchthavenvervoer te garanderen, raden we u aan om zo vroeg mogelijk een taxi te boeken. Idealiter minstens 24 uur op voorhand, maar hoe vroeger hoe beter uiteraard.

De luchthaventaxi wordt in ieder geval privé gereserveerd voor uw rit. Je zal dus niet zomaar met nog onbekenden in de taxi belanden. Indien u nog passagiers wenst mee te nemen, kan u dat steeds zelf regelen bij uw reservatie.

Wij bedienen alle grote luchthavens in Nederland, zoals Schiphol, Rotterdam, Eindhoven Airport, etc. Daarnaast ook internationale luchthavens in naburige landen zoals België en Duitsland.

Ja, kinderzitjes zijn mogelijk voor taxiritten. Gelieve dit bij het reserveren aan te geven, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

De reistijd kan variëren, afhankelijk van het verkeer en andere omstandigheden. Over het algemeen duurt een taxirit van Eindhoven naar Schiphol ongeveer 1,5 uur.

Hoewel we aanraden om vooraf te reserveren, kunnen we ook onmiddellijke taxidiensten aanbieden vanaf de luchthaven naar regio Eindhoven. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de beschikbaarheid. Contacteer ons gerust voor de mogelijkheden.

Ja, wij kunnen een factuur verstrekken voor uw taxirit. Gelieve dit aan te geven bij het reserveren en de nodige informatie te verstrekken. Voor regelmatige professionele klanten bieden we ook de mogelijkheid om te rijden op rekening.

In geval van vertraging van uw vlucht, kunt u ons best zo snel mogelijk op de hoogte brengen, zodat we de aankomsttijd van uw taxi kunnen aanpassen. Als uw vlucht geannuleerd wordt, vragen wij u om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen, zodat we de reservering kunnen annuleren zonder kosten.

Ja, wij bieden ook taxidiensten aan buiten de stad Eindhoven. U kunt contact met ons opnemen om de beschikbaarheid en tarieven te bespreken indien u in een andere gemeente in de regio rond Eindhoven verblijft.

Scroll naar boven

Exclusive Offer:

€35 from Eindhoven Central Station to Eindhoven Airport

Use code:

CALL US NOW